tiistai 13. joulukuuta 2016

Kurkistus tulevaan vuoteen

Vuoden 2017 ensimmäisistä kuukausista on tulossa vauhdikas Raksa Coach -hankkeen osalta. Hanke tulee näkymään erityisesti rakennusalan yrityksissä. Luvassa on työpaikkaohjaajien koulutusta sekä harjoittelijaryhmien siirtyminen työmaille työssäoppimiseen.

Yrityksistä nimettyjen työpaikkohjaajien koulutus järjestetään 25.-26.1. Savon ammatti- ja aikuisopistolla Kuopiossa. Koulutus on hyvä mahdollisuus kehittää yrityksen henkilöstön osaamista ja varautua myös ammatillisen koulutuksen tuleviin muutoksiin. Myös rakennusalalla käytettäväksi sovittu malli kuuden euron tuntipalkalla palkattavista työkokeilijoista edellyttää ohjaajaresurssin nimeämistä. Työpaikkaohjaajien koulutukseen osallistuminen on siis hyvä mahdollisuus olla mukana tulevissa muutoksissa.

Mitä sitten työpaikkaohjaajien koulutuksessa tapahtuu? Kahden päivän aikana keskitytään muun muassa siihen, kuinka opastaa vähäisellä osaamisen omaavia harjoittelijoita. Sisältö kattaa myös sen, kuinka opastetaan asteittain vaikeutuvia rakennustöitä ja seurata ja raportoida opiskelijoiden oppimista. Mukaan kuuluu totta kai valmistautumista myös siihen, kuinka ohjata ulkomaalaistaustaisia harjoittelijoita, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään.

Jos kiinnostuit työpaikkaohjaajakoulutuksen vapaista paikoista niin ota yhteyttä projektipäällikkö Tiina Pursiaiseen tiina.pursiainen(a)rakennusteollisuus.fi. mahdollisimman pian. Jos yrityksesi on halukas ottamaan työssäoppimiseen 2-4 hengen ryhmän harjoittelijoita niin mukaan ehtii vielä. Kouluuksen toinen ryhmä käynnistyy helmikuun lopussa ja ryhmä siirtyy työharjoitteluun juuri juhannuksen jälkeen.

Jatkossa työpaikkaohjaajien koulutus pääsee esitteille blogin kautta. Luvassa on myös yritysten näkökulmaa maahanmuuttajien kotouttamiseen/työllistämiseen.

Rauhallista joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta!

Tiina Pursiainen
Projektipäällikkö
Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen Piiri ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti