keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Raksa Coach etenee

Vuosi lähenee loppuaan vauhdikkaasti mutta vähintään samanlaisella vauhdilla etenee myös Raksa Coach -hanke. Hankkeen koulutus käynnistyi maanantaina 24.10. yhteensä 20 osallistujan voimin. Mukana on 15 maahanmuuttajaa ja viisi suomalaista osallistujaa. Osallistujamäärä on hyvä huomioiden sen, että hankkeen alkuperäiseen kohderyhmään kuuluvien turvapaikanhakijoiden päätökset ovat ruuhkautuneet maahanmuuttovirastossa.


Vaikka koulutukseen osallistujat tulevatkin useista eri maista ja erilaisista taustoista, löytyy joukosta myös paljon yhteisiä tekijöitä. Koulutukseen osallistujia yhdistävät kiinnostus rakennusalaa kohtaan ja suuri motivaatio päästä työn kautta osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Kaikki koulutukseen valitut osallistujat haastateltiin ja useat toivat esille sen, että tässä koulutuksessa houkuttaa erityisesti kielen ja ammattitaidon samanaikainen opiskelu. Useilla opiskelijoilla on jo aikaisempaa rakennusalan kokemusta, joka on tarkoitus saada koulutuksen myötä hyötykäyttöön.


Koulutuksen käynnistyttyä on projektipäällikön työajasta ison osan lohkaissut paikallisten rakennusyritysten kontaktointi harjoittelupaikkojen löytämiseksi koulutuksessa mukana oleville opiskelijoille.Yritykset ovat ottaneet hankkeen positiivisesti vastaan ja nähneet sen hyvänä mahdollisuutena lähteä kehittämään työharjoitteluun liittyviä käytäntöjä. Työ jatkuuu tältä osalta edelleen loppuvuoden aikana.


Raksa Coach tarjoaa myös tukea harjoitteluun käytäntöjen kehittämiseen, koska jokaiselle työmaalle siirtyvälle opiskelijaryhmälle koulutetaan oma työpaikkaohjaaja ennen harjoittelujakson alkua. Näin myös yritysten henkilöstön osaaminen kasvaa ja sitä kautta on mahdollista reagoida ennakoivasti tulevaan ammatillisen koulutuksen muutokseen. Harjoittelukäytäntöihin panostaminen tuo hyötyjä sekä yritykselle että yrityksen työharjoittelijoille. Raksa Coachin kautta yrityksillä on mahdollisuus olla mukana muutoksessa.


Tiina Pursiainen
Projektipäällikkö
Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen Piiri ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti