perjantai 9. syyskuuta 2016

Tervetuloa blogin seuraan

Hienoa, että olet löytänyt projektimme blogin pariin. Raksa Coach -projektin tavoitteena on kehittää uusi nopean koulutuksen malli rakennusalan töihin. Erityisesti tavoitteenamme on koulutuksen ja työharjoittelujakson kautta tukea maahanmuuttajien pääsyä osaksi suomalaista työelämää. Koulutukseen voi hakea myös muut työttömät, jotka ovat motivoituneita työskentelemään rakennusalan tehtävissä. Lisätietoja koulutuksen sisällöstä ja hakuohjeet löydät täältä.


Kuinka sitten aiomme saavuttaa projektin tavoitteen? Lokakuussa alkaa ensimmäisten neljänkymmenen innokkaan opiskelijan koulutus. Neljän kuukauden intensiivijaksoon kuuluu suomen kielen ja rakennusalan perusteiden opiskelua rakennusalalla tarvittavia lupakortteja unohtamatta. Neljän kuukauden opiskelun jälkeen on aika siirtyä käytännön töihin työmaille kolmeksi päiväksi viikossa. Loput kaksi päivää viikossa käytetään edelleen oppilaitoksessa opiskeluun. Työmailla opiskelijat jaetaan pieniin ryhmiin ja jokaisella ryhmällä on oma ohjaajansa. Ennen työmaajakson alkua jokainen ohjaaja saa lyhyen koulutuksen siitä, kuinka ohjata monikulttuurisia opiskelijaryhmiä. Mukaan lähteville yrityksille on siis tarjolla ainutlaatuista tukea koulutuksen muodossa. Projektin kautta myös kompensoidaan yrityksille työpaikkaohjaukseen käytetystä ajasta aiheutuvia kustannuksia.


Projektin tavoitteet ovat korkealla eikä niitä saavuteta yksin. Jatkossa pääset lukemaan tarinoita yhteistyökumppaneiltamme niin ammatillisen koulutuksen kuin yritysmaailman puolelta. Vinkit ovat myös aina tervetulleita eli jos tiedät tahon, jonka ajatuksia olisi syytä nostaa esille tässä yhteydessä, laita vinkki tulemaan minulle. Yhteystiedot löytyvät oikean reunan valikosta.







 

Tiina Pursiainen
Projektipäällikkö
Talonrakennusteollisuuden Itä-Suomen Piiri ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti